Ondertussen wonen Thomas en ik al weer een paar maanden in Boston, en we hebben al weer heel wat leuke avonturen beleefd. Ik wil jullie nog van alles vertellen over mijn uitzonderlijk korte zoektocht naar werk en over ons eerste bezoekje aan de spoeddienst van het plaatselijke ziekenhuis, maar vandaag wil het hebben over mijn favoriete feestdag in de VS: Independence Day. Vorige week vierden we onze derde 4th of July in The Land of The Free, en dat deden we in stijl. Ondertussen weten we dat je voor een openluchtfestival in Boston maar beter kan voorbereid zijn op alle mogelijke temperaturen en alle mogelijke vormen van neerslag. We hebben ook geleerd dat Amerikanen gek zijn op verkleedfeestjes en kitcherige decoraties, en vandaag zijn de camouflagekleuren duidelijk rood, wit en blauw.
Ik ben nog altijd een keukenprinses-in-opleiding en voor vandaag hebben we een picnicmand vol zelfgemaakte lekkernijen meegebracht. We hebben onder andere bladerdeegkoekjes met nutella, koekjes met cashewnoten en caramel, zelfgemaakte guacomole, wraps met gerookte zalm en verse pesto, en superverfrissende frambozenlimonade. Met een groot glas limonade in mijn ene hand, en een koekje in de andere, begin ik aan mijn favoriete bezigheid: mensenkijken. Het is de eerste keer dat we de festiviteiten volgen vanuit Cambridge, en dat blijkt een goede keuze. Aan deze kant van de rivier heb je minder luidruchtige families en toeristen, en meer “Young business professionals” zoals ze dat hier noemen. De sfeer is super ontspannen, de Charles ligt vol plezierbootjes, en ik heb een geweldig zicht op mijn favoriete torens van Boston. Het duurt niet lang voor mijn gezicht pijn doet van het vele glimlachen.
Tijdens de pauze laten de organisatoren ons trots weten dat ze sinds dit jaar een nieuw speeltje hebben: een hoogtechnologisch weerstation met een superradar. Ze informeren ons dat het momenteel serieus onweert in de buurstaat New Hampshire, en dat de kans er in zit dat het slechte weer onze kant op komt. Wij genieten van een mooie zonsondergang, een nog mooiere felrode maansopkomst, en een paar grandioze optredens van onder meer de Dropkick Murphys en Jennifer Hudson. Tijdens het volgende reclameblok volgt de gevreesde weersupdate: de storm is onderweg naar Boston, en de show zal tijdelijk stilgelegd worden zodat iedereen kan gaan schuilen. In Boston wordt aangeraden om naar de tunnel in Commonwealth Avenue te trekken, en alle feestvierders in Cambridge kunnen terecht in de Cambridgeside Galleria, of in de gebouwen van MIT. Volgens de experts van het weerstation zal het onweer een half uurtje duren, en daarna kunnen we alsnog van het vuurwerk genieten.
Uiteindelijk blijft bijna iedereen op het feestterrein tot het verlossende bericht komt dat de show verder gezet zal worden. Er is geen druppel regen gevallen, maar de hele onderbreking heeft wel een vervelend neveneffect. Een deel van de aanwezigen die in MIT is gaan schuilen, komt nu ons rustige hoekje verstoren. Links van ons staat een luidruchtig groepje tienermeisjes die meer gedronken hebben dan betamelijk is voor klassedames, en rechts krijgen we het ongewenste gezelschap van een bende die Thomas in een ver verleden zou bestempelen als “Blandijntuig”. Je weet wel, ongeschoren boomknuffelaars en sojavretende filosofen gehuld in een aura van werkloosheid. We laten het niet aan ons hart komen, want het is tijd voor een van mijn favoriete onderdelen van de avond: de patriottische sing-along. Door de boxen schalt propagandistische muziek (America The Beautiful, God Bless America, ….) en iedereen zingt vrolijk mee. Daarna is het alweer tijd voor de apotheose van de avond, en de belangrijkste reden dat sommige mensen honderden kilometers reizen en meer dan 24u aan de oevers van de Charles kamperen: het vuurwerk.
Net zoals de vorige jaren is het vuurwerk geweldig imposant. Na een klein half uur heeft het vuur genoeg gewerkt, en de slotscene is een bizarre vorm van vuurwerkdiarree. Er worden zo veel pijlen tegelijk afgeschoten dat het niet meer mogelijk is om de afzonderlijke knallen te onderscheiden. Het einde van het vuurwerk valt samen met het einde van de wolkbreuk en voor de eerste keer volgt er amper applaus. De meeste mensen zijn te druk bezig om zich af te drogen. Ik vond het een supergeslaagde feestdag, en kan best lachen om de ironie. Als de mannen van de weerdienst de show geen half uur hadden stilgelegd, was het droog gebleven tot na het slotspektakel. Hopelijk hebben ze een niet-tevreden-geld-terug-garantie op hun dure weerstationnetje…. |
|||
Anneliesje, ik vind nu toch
Anneliesje, ik vind nu toch ook wel dat je es uit je starbuckszetel mag komen om ons up to date te houden van je avonturen. kus en hou je goe!
Awel, ik vind dat eigenlijk ook
Je hebt gelijk. Ik ga beter mijn best doen in het vervolg...
ha
eindelijk nog eens een update! :D En nu heb je ons natuurlijk nieuwsgierig gemaakt naar die andere verhalen! Zorg maar dat ze online staan als we binnen twee weken terugkomen uit Duitsland! ;-)
mee eens! leuk om te lezen,
mee eens! leuk om te lezen, maar nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar het spoed bezoek en de jobhunt...
updates!
idd, updates miljaarde! :-)