Snorkelen

Een van de hoogtepunten van deze reis wordt ongetwijfeld onze snorkeltrip door het Great Barrier Reef in Australie. We kijken er allebei enorm naar uit, en Thomas heeft zelfs snorkelgerief voor ons gekocht zodat we met onze eigen spulletjes de wondere onderwaterwereld zullen kunnen ontdekken. Het enige probleem is dat we allebei nog nooit gesnorkeld hebben, en dat we dus geen idee hebben of we dat wel zullen kunnen, laat staan of we het leuk zullen vinden. Ons plan is dan ook om zo veel mogelijk te oefenen op voorhand. We willen simpel beginnen, en hebben ons dus voorgenomen om te oefenen in het zwembad op de boot.

Ons fototoestel is er klaar voor. Nu wij nog!Ons fototoestel is er klaar voor. Nu wij nog!Na een hele week varen moeten we vaststellen dat het er nog altijd niet van gekomen is, en ik moet toegeven dat dat eigenlijk een beetje mijn schuld is. Thomas zaagt mij de oren van het lijf, maar ik heb altijd wel een excuus klaar. Het is te koud om te zwemmen, er is te veel zon voor mijn bleke lijf, er ligt te veel volk rond het zwembad, of het water is gewoon te nat. Thomas verdenkt mij er zelfs van dat mijn tennisaccident een sluwe list was om het zwemmen nog maar eens met een paar dagen uit te stellen.

Het zwembadHet zwembadUiteindelijk ga ik dan toch overstag. Op een warme Caraibische dag duiken we het zwembad in. Er liggen ongeveer 100 zonnebaders rond het zwembad, maar dat kan mij niet deren. Ik heb twee dagen stil gelegen op een stoel, en ik heb er genoeg van. In het zwembad is het bijna nog warmer dan eruit: het water is een graad of 32. We beginnen voorzichtig met een paar “lengtes” in het korte zwembadje, maar het is echt wel vreemd. Het zwembadwater beweegt mee met de schommelingen van de boot. Het ene moment zwem je met de stroom mee en word je bijna naar de andere kant van het zwembad gekatapulteerd, en als je even later tegen de stroom in probeert te zwemmen, ga je achteruit in plaats van vooruit.

Na een paar lengtes halen we er onze duikbril en snorkelbuis bij. We worden heel vreemd bekeken door de andere zwemmers. Hier vind je natuurlijk geen visjes of koralen, dus de enige bezienswaardigheden onder water zijn de benen van onze badgenoten. Het zou me niet verbazen als we een aantal mensen onbedoeld het zwembad hebben uitgejaagd.

Tot mijn grote verbazing krijg ik geen water binnen via mijn snorkelbuis, en is ook mijn duikbril volledig waterdicht. Ik kan snorkelen! Het enige wat ik nu nog nodig heb, is een streepje zee vol kleurrijke visjes om verder te oefenen.

En het enige wat wij nog missen...

foto foto foto!