Luilekkeren in Cyprus

Na twee hele drukke Egypte-dagen hebben we nood aan een rustdag. We hebben geen speciale plannen in Cyprus, dus blijf ik lekker lang in bed liggen. Om 11u vindt Thomas het toch tijd om op te staan, en iets voor de middag dropt de shuttlebus ons in het centrum van Limassol.

Op het kasteelOp het kasteelWe bezoeken een Middeleeuws kasteel dat op zich best interessant is, maar na ons bezoek van gisteren aan de piramides ligt de lat natuurlijk wel erg hoog. De kunst die we vandaag te zien krijgen is een paar duizend jaar moderner, maar niet noodzakelijk mooier, en zeker niet beter bewaard. Toch heeft het kasteel een paar interessante vleugels, met onder meer coole wapens en harnassen.

Limassol heeft een heel aangenaam centrum en een mooie promenade langs de zee. Jammer genoeg is het niet echt strandweer. Het is ongeveer 10 graden kouder dan gisteren in Egypte, en dat doet ons beseffen dat we wel degelijk terug in Europa zijn. Het is leuk dat we weer zorgeloos hand in hand over straat mogen lopen, en dat we niet meer bij iedere aankoop over de prijs moeten onderhandelen, maar dat betekent ook dat het einde van onze reis langzaam maar zeker in zicht komt.

KathedraalKathedraalWe zijn niet de enigen die zich realiseren dat het bijna gedaan is met de pret. In het centrum van Limassol komen we voortdurend bekenden tegen die net een nieuwe valies gekocht hebben. De meeste wereldcruisers hebben in de voorbije 90 dagen zo veel souvenirs verzameld dat hun valiezen te klein geworden zijn, en de Cyprioten spelen daar mooi op in. Naast de typische souvenirwinkels zijn er opvallend veel valiezenwinkels in de winkelstraat en ze doen allemaal gouden zaken.

Terrasje doen!Terrasje doen!Wij doen een terrasje met zicht op het middeleeuwse kasteel en denken met heimwee terug aan alle leuke dingen die we gedaan hebben deze reis. Gisteren stonden we aan de piramides, vorige week waren we in Dubai, en vorige maand in Bali. Mijn knuffel met Rodney de koala en onze fietstocht over de Golden Gate brug lijken al een eeuwigheid geleden, maar maakten evengoed deel uit van deze vakantie. We praten over onze reis alsof we al terug thuis zijn, terwijl we nog twee weken hebben om ten volle te profiteren van ons luxeleventje aan boord van ons drijvende huis. Dat is ongeveer even lang als onze langste reis tot nu toe.

Cyprus heeft minder indruk gemaakt dan sommige andere havens, maar we hebben wel genoten van een heerlijk ontspannen namiddagje in een vertrouwde Europese setting.