Dag 16: Relaxen in Vegas, en einde van ons tripje

Het is vandaag al de laatste dag van onze reis, maar omdat ons vliegtuig maar iets voor middernacht vertrekt, hebben we nog een volledige dag Las Vegas. Nadat we al ons gerief terug in onze twee valiezen proppen, en afscheid nemen van onze kamer met zicht op de Eiffeltoren, trekken we er weer op uit om de hotels in het Noorden van de Strip te verkennen.

Delicate ArchDelicate ArchHier heb je onder andere de Wynn en de Encore, twee van de duurste hotels in Las Vegas. De hotels zien er heel sjiek uit, maar toch kunnen ze de verwachtingen niet echt inlossen. Waarschijnlijk ligt dat aan het feit dat het geen themahotels zijn, maar gewoon luxueuze resorts die evengoed in gelijk welke andere stad hadden kunnen staan.

Monument ValleyMonument ValleyTegenover de Wynn en de Encore heb je het Fashion Show Mall. Dit is het grootste winkelcentrum op de Strip, waar de beroemdste ketens allemaal een vestiging hebben. Op die manier krijgen ook mensen die eventjes genoeg hebben van het gokken de kans om nog altijd zo veel geld uit te geven als ze willen. Wij besluiten als rasechte Amerikanen om van het winkelcentrum onze daguitstap te maken. We kunnen hier in een comfortabele zetel relaxen (hoewel Thomas van het gratis wireless gebruik maakt om al wat dringende werkmails te beantwoorden), en dankzij de airco is het hier een stuk aangenamer dan buiten.

Bryce canyonBryce canyonOnze laatste uurtjes in Vegas brengen we door op een terrasje aan de voet van de Eiffeltoren, met zicht op de Bellagio fonteinenshow. Daarna zit het er op, en is het tijd om te vertrekken naar de luchthaven. Tijdens de lange vlucht naar Boston (gelukkig zonder turbulentie deze keer), denk ik met plezier terug aan alle geweldige dingen die we gedaan hebben de voorbije week.

De Grand CanyonDe Grand CanyonWe hebben Angel’s Landing beklommen, en zijn afgedaald in Bryce Canyon. We hebben de indrukwekkende landschappen van Capitol Reef, Canyonlands en Dead Horse Point State Park uitgebreid bezichtigd. In Arches hebben we Delicate Arch, het symbool van Utah, gezien, en in Mesa Verde hebben we oude rotswoningen bezocht om bij te leren over de oude indianenculturen. In Monument Valley hebben we een van de meest iconische landschappen van de VS gezien, en in Page hebben we de mooiste slot canyons gezien. Daarna waren we onder de indruk van de Grand Canyon, en hebben we het echte road trip gevoel kunnen ervaren op de Route 66. En o ja, we zijn ook nog in Las Vegas geweest.

ZionZionWe hebben zo veel mooie dingen gezien, en we hebben het zo leuk gehad met zijn tweetjes, dat de tijd voorbijgevlogen is. Als het aan mij lag, zouden we volgende week al opnieuw vertrekken, maar van Thomas mag ik geen nieuwe reis plannen voor al mijn blogjes van deze road trip online staan.

Dat is bij deze in orde. Dan ga ik nu een nieuwe reis boeken.

Joepie de poepie!!

Ik ben EINDELIJK door de blogjes van jullie road-trip geraakt! :)
Ik kijk al uit naar de komende avonturen van Annelies zoekt werk in Amerika! Hopelijk heb je al iets gevonden!

Veel groetjes,
Akke

jaloers!

Ik zou bijna jaloers worden op zo'n mooie reis! Gelukkig zit er voor ons ook een leuk reisje aan te komen in September! ;-)

Jippie!

Wij kijken daar ook naar uit hoor, Mijnheer en Mevrouw DR!