Jobhunten in the USA

Nu onze road trip er op zit, is het gedaan met mijn luilekkerleventje. Ik ben sinds kort de trotse bezitter van een work permit, en dat betekent dat ik nu full-time aan mijn jobjacht moet beginnen. Thomas heeft mij voor de onmogelijke uitdaging gezet om in drie weken tijd een job te bemachtigen, en ik begin vol goede moed aan mijn taak.

Ik verstuur brieven naar alle plaatselijke Universiteiten en talenscholen, solliciteer voor alle mogelijke administratieve functies die ik vind, en ga op zoek naar vacatures in alle bedrijven die ook maar iets met toerisme te maken hebben. Na twee weken solliciteren, heb ik talloze brieven verstuurd, en nog maar een reactie ontvangen: “After thorough consideration, we have decided to pursue other candidates whose particular combination of education, skills and experience more closely fit the needs of this position.” Ik ben teleurgesteld dat mijn eerste reactie negatief is, maar op dit moment ben ik blij met gelijk welke reactie, want alles is beter dan gewoon genegeerd te worden.

Dutch for dummiesDutch for dummiesIk heb alle mogelijke jobsites afgeschuimd, op zoek naar een interessante positie, maar de enige site die tot nu toe voor een concreet resultaat gezorgd heeft is… Facebook! Via de Facebookgroep “Vlamingen in Boston” kwam ik in contact met een Amerikaanse die Nederlands wil leren. Een telefoongesprekje later, heb ik een afspraak in de Starbucks met mijn potentiële studentje. We praten twee uur lang honderduit over het leven in Cambridge, over haar zwerftochten door Europa, en mijn voorbije reis naar de Southwest. In de laatste vijf minuten van onze meeting, maken we nog vlug een afspraak voor een eerste les, want daarvoor waren we uiteindelijk gekomen.

Ik bel nog gauw eventjes naar de Amerikaanse belastingen om te horen hoe ik het allemaal legaal kan aanpakken om twee keer per week op zelfstandige basis bijles te geven (kwestie van niet gedeporteerd te worden als zwartwerkster), en twee dagen later is het al tijd voor de eerste les “Nederlands voor beginners”.

Vanaf nu ben ik dus juffrouw Annelies. Beschikbaar voor al uw vragen over Nederlandse lidwoorden, telwoorden, of het vervoegen van regelmatige werkwoorden in de tegenwoordige tijd. Tot uw dienst!