Thomas en Annelies melden u trots en met grote vreugde de komst van hun eerste stofzuiger

De verhuis naar ons nieuwe stekje bracht jammer genoeg ook een nieuwe, tijdrovende huishoudelijke taak met zich mee: stofzuigen. De combinatie van een vast tapijt en een huisstofmijtallergie zorgt ervoor dat ons tapijt toch elke week een paar keer onder handen moet genomen worden, en het duurt niet lang voor ik dit werkje kotsbeu ben.

Gelukkig brengt Thomas raad. Een paar maanden geleden toonde hij mij al eens een cool filmpje over stofzuigerrobots, en toen was ik vreemd genoeg niet helemaal overtuigd. Na lang nadenken hoe dat komt (een machine die kuist in mijn plaats, what’s not to like?) heb ik het antwoord gevonden: ik ben bang van robots.

In zowat alle robotfilms en –series die ik al gezien heb, keren de machines zich uiteindelijk tegen hun baasjes. Ik begon al visioenen te krijgen van een tierende Annelies die op een stoel staat, terwijl er aan mijn voeten een kwaadaardige robot ronddwaalt, klaar om aan te vallen bij het eerste teken van zwakheid.

Eén ouderwetse, manuele stofzuigerbeurt heeft mij echter al compleet van mening doen veranderen: ik wil een robot!

Tadaaaa: dit is JamesTadaaaa: dit is JamesEen week later wordt ons nieuwe speeltje geleverd: het is een klein rond bakje dat er een beetje uitziet als een UFO (behalve dan het feit dat het niet kan vliegen). Omdat ik nog altijd niet wild ben van het idee van een robot in huis, probeer ik de stofzuiger te zien als een huisdier voor beginners.

Ik moet ons beestje maar een paar keer per week uitlaten, en de rest van de tijd zit hij braaf in zijn hoekje te wachten tot ik tijd voor hem kan vrijmaken. Hij eet alleen de restjes die wij op de grond hebben laten vallen, en klaagt nooit dat hij het niet lekker vindt. In plaats van een baby die weent als zijn luier moet ververst worden, krijgen wij een aangenaam muziekje te horen als het tijd is om de filter leeg te halen. Wie zou er nu in hemelsnaam nog echte dieren (of erger nog: kinderen) willen als je even goed een stofzuiger kan kopen waar heel wat minder werk aan is.

We hebben onze nieuwe spruit James gedoopt, want als we de stripverhalen van Jommeke mogen geloven, is dat nu eenmaal de enige naam die past bij een mannelijke Floor Manager.

De volgende stap is James herprogrammeren zodat hij ook de was kan doen, en potjes thee kan maken voor Thomas. Maar voorlopig zijn we best tevreden van de diensten van onze James: sinds we hem in huis hebben gehaald, is stofzuigen niets meer dan een half uurtje verplicht in de zetel liggen. Kwestie dat we onze lieve robot niet te veel storen terwijl hij hard aan het werken is.

opgezogen door james?

hoi hoi,

Wij vroegen ons een beetje af of James zich tegen jullie had gekeerd en één van de twee of beiden heeft opgezogen...

Groetjes,
Akke

james vs laptop?

't is dat we jullie nog gezien hebben vorige week, anders waren we ervan overtuigd dat James ofwel Annelies had opgezogen, ofwel de laptop had aangevallen, zodat er geen updates meer komen! ;-)

Neenee

We zijn er nog. Het enige dat onzen James hier al opgezogen heeft is ons stoffig tapijt.

Ik ben ondertussen flink nieuwe verhaaltjes aan het voorbereiden, en ik beloof dat ik jullie deze week nog van nieuw leesvoer zal voorzien.

joepie!

we kijken er naar uit!
hoe was het appartementje in zwijnaarde eigenlijk? of is dat voer voor een later verhaaltje?

grtz
Akke

appartement

We hebben de knoop onmiddellijk doorgehakt: vanaf januari wonen Thomas en ik in Zwijnaarde.

Het is leuk dat we ons daar nu geen zorgen meer over hoeven te maken, zodat we nu nog ten volle kunnen genieten van onze laatste maanden in Boston.

Re: appartement

proficiat he! :)
ik hoop dat wij vrijdag ook met goed nieuws kunnen uitpakken over onze toekomstige woonplek...

duimen eh!