Verstoppertje spelen in de sneeuw

Sommige mensen zijn er erg blij mee, en anderen hebben er ondertussen meer dan genoeg van, maar iedereen is het er over eens: het is nog eens een echte New England winter. Concreet betekent dit dat het de afgelopen maand enorm koud was, en dat we ondertussen niet langer opkijken van onze wekelijkse sneeuwstorm. De voorbije weken hebben we iedere dinsdagnacht een centimeter of 20-30 sneeuw over ons gekregen.

Een sneeuwparkingEen sneeuwparkingBoston is daar gelukkig op voorbereid: de voorraad strooizout voor 1 sneeuwstorm in deze stad is groter dan de jaarlijkse voorraad van heel Belgie. Van zodra er sneeuw voorspeld wordt, moeten alle geparkeerde wagens de straten vrijmaken voor de sneeuwruimers. Die laatsten schieten al in actie nog voor de eerste vlokjes naar beneden dwarrelen. Na een sneeuwstorm duurt het nog maar een paar uur voor alle straten en voetpaden terug bruikbaar zijn zodat iedereen terug kan keren tot de orde van de dag.

Deze maand is er alles bij elkaar meer dan een meter sneeuw gevallen, en het heeft hier welgeteld 1 dag gedooid. Met andere woorden: ook al zijn de voetpaden en straten grotendeels vrij gemaakt, de sneeuw zelf verdwijnt niet zomaar. Een kleine week na de laatste sneeuwstorm (morgen is het alweer tijd voor de volgende!) rijden hier nog steeds grote kinderen rond in hun sneeuwscheppers om de sneeuw zo veel mogelijk te verzamelen op een van de vele sneeuwparkings. Daar liggen ondertussen gigantische bergen, van soms meer dan twee verdiepingen hoog.

En dat zorgt ervoor dat wij gisteren verstoppertje konden gaan spelen met de stad. Op deze koude zondag hebben wij onder andere gezocht en gevonden: een fiets, een bankje, en een auto...

Een bankjeEen bankje
Een fietsEen fiets
Een parkeermeter en nog een fietsEen parkeermeter en nog een fiets
En nog een bankjeEn nog een bankje
Zou dit een auto zijn?Zou dit een auto zijn?
Jup!Jup!
Hopelijk zit hier geen echte hond onder...Hopelijk zit hier geen echte hond onder...