Piraten in zicht!

Nu we Colombo achter ons gelaten hebben, bevinden we ons in een stukje zee waar piraten al wel eens een schip durven kapen. We hebben allemaal een brief gekregen om ons op de hoogte te brengen van de verhoogde veiligheidsmaatregelen, en we hebben zelfs een piratendril gekregen. Mochten er piraten gespot worden, moeten wij blijkbaar gewoon stilletjes in onze kamer gaan zitten, terwijl de officieren de piraten vriendelijk proberen te overtuigen om toch maar een ander schip te kapen.

Wij vinden het best grappig om te zien hoe de officieren op het promenadedek door hun verrekijker zitten te turen op zoek naar verdachte activiteit op het water. Uiteindelijk hebben ze het nog niet zo slecht: iedere dag krijgen we wel eens het gezelschap van een groep springende dolfijnen en er komt geregeld een andere officier langs om snoepjes uit te delen aan iedereen die op wacht staat.

Ontbijten met zicht op de zonsopkomstOntbijten met zicht op de zonsopkomstDe meeste passagiers vinden het best spannend om in piratenland rond te varen, maar als we de kapitein mogen geloven zijn sommige dames ronduit aan het hopen dat ons schip effectief gekaapt zal worden. Tijdens zijn laatste welkomstfeestje zei hij in zijn speech dat het storm loopt in het schoonheidssalon omdat heel wat vrouwelijke passagiers denken dat Johnny Depp hier ergens rondvaart als Captain Jack Sparrow.

Wij hebben een heel andere reden om fan te zijn van het piratengebied. Een van de veiligheidsmaatregelen houdt in dat de lichten op de buitendekken ’s nachts uitgaan, en dat betekent dat het ideale omstandigheden zijn om naar de sterren te gaan kijken. Na het diner gaan Thomas en ik in het pikdonker naar dek 14 om bovenop de stapel ligstoelen te kruipen en te genieten van de miljoenen sterren boven ons. Een paar weken geleden heeft een officier ons alle zichtbare constellaties en planeten getoond, en op deze heldere avond proberen we ze allemaal zelf terug te vinden.

In de verte is het ondertussen beginnen te onweren, en de bliksem maakt het spektakel helemaal compleet. Van op onze stapel ligstoelen kijken we afwisselend naar elkaar, naar de sterrenhemel, en naar het onweer in de verte, en we zien dat het goed is.

Voorlopig zijn wij wel fan van die piraten.