Dag 10: Waterpret in Page

Voor het eerst sinds ons vertrek uit Las Vegas gaan we op een rij-dag pas om 9u op pad, en toch staan we om 10u al in Page, onze bestemming voor vandaag. Onderweg hebben we namelijk een uur gewonnen doordat we van tijdzone veranderd zijn. Omdat we nog niet mogen inchecken, gaan we naar de Burger King naast ons hotel voor een gezond ontbijt. Bij het buitengaan merken we dat onze auto een platte band heeft. Verdikkeme.

Horseshoe BendHorseshoe BendSinds onze overnachting in de sneeuw in Bryce National Park, brandt er een extra lampje op het dashboard. Na het lezen van de handleiding van de auto, bleek dat het twee dingen kon willen zeggen: ofwel is een van de banden kapot, ofwel is het lampje kapot. Met de banden leek niets mis, dus dachten we dat de auto ons met dit extra lampje gewoon wilde laten weten dat hij het niet op prijs stelt dat we hem een nacht helemaal alleen hebben achtergelaten in de vrieskou. Blijkbaar was er toch meer aan de hand.

Lake PowellLake PowellWe hebben onze vierwieler op alle mogelijke manieren verzekerd, en dat betekent onder andere dat we recht hebben op roadside assistance. Hoe ver we ook van een stad verwijderd zijn, in geval van problemen hebben we altijd recht op bijstand, en indien nodig, komen ze ons wegtakelen of krijgen we een nieuwe wagen. Redding is slechts 1 telefoontje verwijderd, maar daar wringt het schoentje. Hoewel Page naar Southwest normen een heuse metropool is, heb ik hier met mijn AT&T telefoontje geen ontvangst. Gelukkig staat onze band niet helemaal plat, en gelukkig is er vlak naast de Burger King een tankstation waar we onze banden gratis kunnen laten opblazen. Dat blijkt voldoende te zijn voor onze KIA, en het rode lichtje is verdwenen.

Mooie rotsen bij Lake PowellMooie rotsen bij Lake PowellDat wil zeggen dat we vandaag gewoon kunnen verdergaan met ons voorzien programma, en de eerste activiteit op de planning is Horseshoe Bend. Net als in Dead Horse Point State Park, maakt de Colorado hier een U-turn rond een grote rots. De tocht naar het uitkijkpunt is niet bepaald leuk. Het is een korte maar heftige klim door mul zand, en in zand wandelen is niet bepaald een van mijn specialiteiten. Gelukkig worden we boven beloond met een heel mooi uitzicht. In Utah is de Colorado een bruinachtige vieze stroom, maar hier is het water opvallend blauw. Dat heeft alles te maken met onze volgende halte: de Glen Canyon Dam.

Bochten in de zijarm van het meerBochten in de zijarm van het meerThomas vindt dammen cool, en leest geïnteresseerd alle informatie die hij kan vinden in het bezoekerscentrum. Ik vind het allemaal minder interessant, en ben meer fan van wat er achter de dam schuilgaat: Lake Powell. Doordat de dam het grootste deel van het water tegenhoudt, heb je aan de andere kant een groot meer. Vroeger was deze streek een gewone canyon, zoals je die in de Southwest wel meer ziet. Nu heb je dus een waanzinnig blauw meer dat ingesloten ligt in een mooi rotslandschap. Het contrast van het blauwe water met de roodachtige rotsen is geweldig mooi.

Bootje varen in een kloofBootje varen in een kloofWe rijden langs het meer, en bekijken een aantal viewpoints, maar het wordt mij al snel duidelijk dat je deze streek best verkent van op het water. Dat is exact wat we gaan doen: een boottochtje. Thomas lijkt niet volledig gewonnen voor dit idee, tot hij hoort dat Lake Powell wordt uitgebaat door de National Park Service, en niet door de indianen. Daarna heeft hij er plots veel meer zin in, en zo zitten we een goed uur later helemaal vooraan op onze boot voor een tochtje op het meer. Het meer heeft verschillende zijarmen, en onze boot brengt ons naar een stukje waar het zo smal is dat we de hoge rotsmuren naast ons bijna kunnen aanraken. Het is indrukwekkend om te zien hoe onze kapitein ons veilig door stukken loodst die amper breder zijn dan het bootje. De combinatie van het mooie weer, het blauwe water en de eindeloze variatie aan oranjetinten in de rotsen maken onze bootexcursie een onverdeeld succes.

De rest van de dag nemen we de tijd om te genieten van de vakantie. We kiezen een mooie locatie uit met zicht op het meer en de weidse omgeving van Page, en lezen nog een beetje in ons boek, terwijl we M&Ms snoepen. This is the good life. Dit is vakantie.